Pages Menu
Categories Menu

Colonhydrotherapie

Er zijn tal van lichamelijke aandoeningen en ziekten die men met Colonhydrotherapie kan verminderen of zelfs kan doen verdwijnen. Problemen met de darmen kunnen oa. ook leiden tot allergie-klachten, stemmings- en concentratiestoornissen. Colonhydrotherapie, oftewel Hoge Darmspoeling, betekent dat de dikke darm intensief wordt schoongespoeld en de balans tussen goede en slechte bacteriën wordt hersteld.

Hoe vindt de Colonhydrotherapie plaats?

Het apparaat voor Colonhydrotherapie

De Colon Hydromat

Een nieuw apparaat, de Colon Hydromat, heeft ervoor gezorgd dat Colonhydrotherapie de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Dit nieuwe toestel heeft een gesloten systeem en maakt de behandeling nu geurvrij en hygiënisch. Wanneer u op de behandeltafel ligt, wordt er een canule in de endeldarm (anus) gebracht. Met een grotere en een kleinere buis is de canule verbonden met de Colon Hydromat. Het water loopt door de kleinere buis naar de darm en voert dit samen met de inhoud van de dikke darm af naar het toestel, via de grotere buis. Hierna verdwijnt het in het riool. Omdat het inlopen en uitdrukken van water wordt afgewisseld, stimuleert dit de natuurlijke werking van de darm. Een massage van de darm kan dit nog verder activeren. De Colonhydrotherapie neemt 45 minuten in beslag, waarna er een opgelucht gevoel kan ontstaan.

Bij welke klachten kan Colonhydrotherapie een oplossing zijn?

Een patient tijden Colonhydrotherapie

Tijdens Colonhydrotherapie

Een minder goed werkende darm kan de oorzaak zijn van een grote diversiteit aan klachten. Hieronder vallen bijvoorbeeld vermoeidheid, migraines, obstipatie, huidaan-doeningen, de ziekte van Crohn, IBS (spastische darm), stemmingsstoornissen, hypertensie en candida-infecties. De goede bacteriën in de darm moeten de slechte bacterien, schimmels, parasieten en andere micro-organismen overheersen. Als de schimmels sterker zijn, dan is dit vaak te wijten aan fastfood, medicatie, verkeerde eetgewoonten, spanningen en onvoldoende lichaamsbeweging. Ons immuunsysteem werkt daardoor minder. Een zeer verontreinigde darm is niet op te lossen met laxatiemiddelen, omdat de bron van het probleem niet wordt aangepakt. Bij Colonhydrotherapie wordt de dikke darm grondig gereinigd. In het eerste fase spoelt de opgehoopte ontlasting weg. In de tweede fase worden de brokken en korsten, die zich in vaak jaren hebben vastgezet in de plooien, losgemaakt. Tijdens de derde fase spoelen ook slijm, gassen, parasieten en toxines weg, wat het opnemen van voedingsstoffen bevordert. Colitis ulcerosa mag in de ontstekingsfase niet behandeld worden met hoge darmspoeling. Bij zwangerschap spoelen wij ook liever niet in de eerste drie en laatste drie maanden.

Wat zijn de positieve gevolgen van Colonhydrotherapie?

De behandel kamer voor de Colonhydrotherapie.

De behandelkamer voor de Colonhydrotherapie

Bijna driekwart van de patiënten merken verbetering van hun klachten na een Colonhydrotherapie. Als men dit combineert met betere eet- en leefgewoonten, kunnen vele aandoeningen volledig genezen worden. Veel darmklachten vinden hun oorsprong in voedsel met teveel eiwitten, junkfood of een slecht metabolisme. Daarom is het essentieel dat naast de Colonhydrotherapie men ook een doordacht voedingspatroon met veel vezels aanmeet, genoeg water drinkt en uiteraard voldoende sport of beweegt. Colonhydrotherapie is geen miraculeuze geneeswijze, maar een schone darm draagt zeker bij aan uw gezondheid en kan uw klachten voor een groot deel doen verminderen of zelfs wegnemen.

Voorafgaand aan de behandeling volgt u een speciaal dieet.