Pages Menu
Categories Menu

Darmreiniging

Darmproblemen kunnen leiden tot de meest uiteenlopende klachten en ziekten, zoals neerslachtigheid, acné of reuma. Dit is niet verwonderlijk, want het grootste deel van onze weerstand zit in de darmen. Deze grote verscheidenheid aan aandoeningen kunnen door middel van een darmreiniging sterk worden verminderd of zelfs helemaal genezen. Bij een darmreiniging vindt een diepgaande en gedegen zuivering van de dikke darm plaats. Het verstoorde evenwicht tussen verkeerde bacteriën en gunstige bacteriën of schimmels wordt gerepareerd. Colitis ulcerosa mag in de ontstekingsfase niet behandeld worden met hoge darmspoeling.

Bij zwangerschap spoelen wij ook liever niet in de eerste drie en laatste drie maanden.

Hoe ziet de methode van darmreiniging eruit?

Het Darmreiniging Apparaat

De Colon-Hydromat

De Colon Hydromat, een nieuw ontwikkeld apparaat, heeft de darmreiniging bekend en veelgevraagd gemaakt. Deze machine heeft een gesloten systeem, wat de behandeling reukloos en hygiënisch maakt. Wanneer u op de therapietafel ligt, wordt er een canule in de endeldarm (anus) geplaatst, die met een grotere en een kleinere slang aangesloten is op de Colon Hydromat. Door de kleinere slang loopt het water in de dikke darm en door de grotere slang wordt dit samen met de darminhoud naar het apparaat geleid. Hierna verdwijnt de inhoud in de riolering. Door om beurten water in laten lopen en uit laten drukken, wordt de natuurlijke functie van de darm geactiveerd. Een darmmassage kan deze werking nog bevorderen. De darmreiniging zelf duurt 45 minuten, waarna patiënten vaak een weldadig gevoel en verlichting ervaren.

Voor welke aandoeningen is een darmreiniging aangewezen?

Een patient tijdens een Darmreiniging

Tijdens een Darmreiniging

Een vervuilde dikke darm kan ten grondslag liggen aan bijzonder veel klachten en ziekten. Zo kan men bijvoorbeeld last hebben van hypoglykemie, chronische verstopping, de ziekte van Crohn, IBS (spastische darm), polyartritis, neerslachtigheid, concentratieproblemen, vermoeidheid, migraine of eczeem. Een blokkade in het evenwicht tussen darmbacteriën en het lichaam kan onze weerstand doen afnemen. Een verstoorde balans heeft vaak als oorzaken een verkeerd voedingspatroon, stress, bepaalde medicatie of onvoldoende beweging. Laxerende middelen bieden uiteindelijk geen verlichting, omdat de oorzaak van het probleem niet wordt aangepakt. De naam spreekt al voor zich: bij een darmreiniging wordt de dikke darm intensief schoongemaakt. Zo wordt er in de eerste fase de achter-gebleven ontlasting weggespoeld. In de tweede fase worden brokken en korsten die zich gedurende jaren aan de darm hebben gehecht, losgeweekt. Hierna verwijderen zich ook slijm, gassen, parasieten en andere toxines. Na de darmreinigingen worden de voedings-stoffen beter opgenomen.

Wat zijn de effecten van een darmreiniging?

De behandel kamer voor de Darmreiniging.

De behandelkamer voor de Darmreiniging

De klachten van zeker 70% van de patiënten zijn aanzienlijk verminderd of verdwenen na darmreinigingen. Een verbeterd voedingspatroon en gezondere leefgewoonten dragen bij aan complete genezing van vele aandoeningen. Een verbeterd eetpatroon is nodig, omdat de meerderheid van de darmklachten voortkomen uit eiwitrijk voedsel, junkfood of een slecht functionerende spijsvertering. Eet daarom naast een darmreiniging ook veel vezels, drink minstens twee liter mineraalarm water en zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Door een darmreiniging is niet iedereen  ziektevrij of van alle klachten af, maar zeker is dat een gereinigde darm meehelpt aan een goede gezondheid en weerstand, een efficiënte spijsvertering en een opgeruimd, licht gevoel.

Voorafgaand aan de behandeling volgt u een speciaal dieet.