Pages Menu
Categories Menu

Contact

 

De praktijk is gesloten in verband met pensionering!

Wij bieden diverse boeken over natuurgeneeskunde, homeopathie en dieëten te koop aan. Ook in Engels en Duits. Indien u uw email of 06 nr achterlaat via het e-mailadres, sturen wij de foto’s  naar u toe, zodat u ze kunt vergroten en de titels kunt lezen.

Onze contactgegevens:

Voor mensen die al bij mij bekend zijn: U kunt uw eventuele vragen stellen per mail: [email protected]

 

A. A. H. Lemmens, arts

Zelfstandig Natuurarts Dokter Lemmens

Mijn studie Geneeskunde heb ik aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. Tijdens deze studie werd niets verteld over Alternatieve Geneeskunde. Toch wilde ik als toekomstig Huisarts mijn patiënten hierover kunnen informeren en adviseren. Daarom heb ik tijdens de studie Geneeskunde mijn scriptie geschreven over Alternatieve Geneeswijzen. Na mijn studie heb ik, in afwachting van mijn co-schappen, in Duitsland en België cursussen gevolgd in Klassieke Homeopathie. Zo werd mij een hele andere aanpak van ziekten duidelijk.

Natuurgeneeskunde

Mijn Huisartsenopleiding volgde ik bij een homeopathisch Huisarts, waardoor ik de beide benaderingen in de praktijk leerde toepassen. Na een jaar in een groepspraktijk met natuurartsen te hebben gewerkt, vestigde ik mij als zelfstandig Klassiek Homeopaat in Den Haag. Nadat ik vijf jaar lang de Klassieke Homeopathie had beoefend, was ik echter niet tevreden met de resultaten bij (vooral) volwassen patiënten. De klassieke homeopathische middelen werken lang niet altijd meer, omdat het lichaam in deze tijd te verontreinigd is. Ik zag het ontgiften en draineren als oplossing. Door middel van de Vega Test kunnen we beoordelen welke behandeling het beste is voor de patiënt. Deze combinatie bleek veel meer effect te hebben bij het genezen van het lichaam. Ik merkte dat na de behandeling met ontgiften, de klassieke middelen weer net zo goed aansloegen als bij kleine kinderen en baby’s. Langzamerhand verbreedde ik mijn horizon en deed veel onderzoek naar therapieën. Zodoende werd en voelde ik mij steeds meer natuurarts. Daarnaast volgde ik de Nederlandse opleiding voor Natuurgeneeskunde voor artsen (ABNG) en verkreeg veel inzicht in diëten en hoge darmspoelingen.