Pages Menu
Categories Menu

Parasieten

Steeds vaker zie ik in de praktijk parasitaire infecties. Wij hebben allemaal parasieten, schimmels en bacterien in ons lichaam. Als onze darmen teveel verontreinigd raken krijgen we vaak een overdaad aan parasieten, of te wel een infectie. Parasieten zitten overal: in voedsel, toilet, huisdieren, deurknoppen, in de aarde etc.

Als de parasiet uiteindelijk in ons lichaam zit, gaat de vermenigvuldiging erg snel. Ons immuun systeem moet het tegen houden, maar door onze life style is het immuun systeem vaak te zwak. Vaak zitten de parasieten in onze darmen, de lever , in onze lymfesysteem en milt.

De kenmerken van een besmetting zijn: darmklachten (krampen, opgeblazen), jeuk rond de anus, mond en neus, steeds honger of geen eetlust, behoefte aan suiker, vermoeidheid, prikkelbaar, depressiviteit, bloedarmoede, huidklachten en steeds maar terugkerende schimmelinfectie, leverabcessen . Ook zien we bij bepaalde vormen bloederige ontlasting en gewichtsverlies. We kennen veel vormen: lintworm, zweepworm, haakworm, ronde worm etc. De individuele parasieten hebben allemaal moeilijke namen: Dientamoeba, fragilis, Giardia lamblia, Fasciola hepatica, Ascaris, Salmonella, Toxoplasma etc.

In totaal kunnen wij 71 parasieten testen met de Vega Test !!!!

Om de parasieten te voorkomen of te bestrijden moeten onze life style verbeteren. Dus geen junkfood, suikers, goede nachtrust, beweging en stress beperking etc. Ook zou je je lichaam zo schoon mogelijk moeten maken met bv Detox behandelingen en Darmreinigingen. Als de darmen schoon zijn hebben de parasieten niet veel meer om van te leven. De therapie zal verder bestaan uit kruidencombinaties en/of bioresonantie (zie Medisan).

De bioresonantie geeft ook de mogelijkheid om kinderen te behandelen. Daarna zal je nog langere tijd goede darmbacterien moeten gebruiken om de natuurlijk weerstand in je darmen te verhogen.